11 January 2011

budak sekolah

Budak Sekolah Dahulu vs Budak Sekolah Sekarang


Ok, ini dari kacamata aku je. Straight to the point je la. Aku ade banyak mende nak buat pasni.


BUDAK SKOLA DULU-DULU
gambar hiasan semata-mata
Pelajar Lelaki
1.Berpakaian kemas, rambut tersisir rapi


2.Hormat dan takutkan cikgu terutama cikgu disiplin dan cikgu BI


3.Baju masuk dalam even lepas sekolah


4.Kesalahan paling berat pada masa itu hanya tak buat kerja sekolah je. Lain takde


Pelajar Perempuan
1.Hari pertama tu, baju sekolah bersih dan baju yg tu la akan digunakan untuk 4 ari persekolahan seterusnya. Hari ke 5 baju sudah kuning2 dan busuk. Ye tak? Jangan nak nipu la.

2.Pakai tudung. Pastu malu dengan pelajar lelaki kalau nk bersembang.

3.Malu kalau kena denda dengan cikgu, mudah menangis kalau kena kacau sikit.

4.Lebih rajin dari pelajar lelaki tapi ada gak yang bodoh-bodoh pandai..


BUDAK SKOLAH SEKARANG NI
gambar hiasan semata-mata
Pelajar Laki-Laki
1.Cikgu disiplin takut nak denda atau bagi hukuman kat diorang.

2.Rambut berfesyen-fesyen. Sampaikan fesyen rambut cendawan Dr. Rozmey pon ade. Cikgu hanya mampu tgk tak berani tegur.

3.Kesalahan paling ringan menumbuk cikgu. Kalau paling berat menjadi bapa pada usia muda. Apa maksudnya? Korang pon dah besar kan. Dah pandai piqhiak.

4.Kapel benda wajib bg mereka walaupun masih mentah. Rokok itu sumber protien harian diorang. Ye tak?

5.Di gilai oleh pelajar perempuan yang lawa-lawa even bodoh pun. Ni yang aku jeles. Aku yang macam aaron ajis pon single lagi. keh keh


Pelajar Pompuan
1.Free hair merupakan amalan bagi gadis-gadis yang hot-hot la konon. Yg loser-loser pun ada yg free hair gak.

2.Mengorat cikgu untuk dapat markah lebih dlm exam. Kalau kena pukul bleh buat kes kena cabul ke apa ke.

3.Memakai baju seketat dan sesexy mungkin bila keluar g pasar mlm atau supermarket even market ikan pun.

4. Digilai lelaki-lelaki yang ketandusan cinta dan pelajar nerd tapi mereka hanya melayan yg pelajar lelaki yg berduit dan mampu penuhi tuntutan harta dunia sahaja. Ini fakta belaka


Walaubagaimanapun ini hanyalah untuk sesetengah sahaja pelajar sekolah je. Bukan semua pon. Dan aku tak tuju kat sesape pon. Sapa yang makan cili die yang terasa pedas. Ye tak? 



note::mungkin betul mungkin tidak. ni hanyalah separa auta sahaja..


4 comments:

Nard Dieya said...

eiii gelinye pakai baju sama sampai hari ke5.. bia betul?

amaraizat said...

nard dieya::haha. ade la. nak jimat

Nard Dieya said...

seriously?? pernah jumpe ke??

amaraizat said...

nard dieya::ade la. org dulu-dulu kan susah. nak beli baju banyak2 tak mampu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...