15 December 2010

MAGIK rahsia hati korang

Hari ni aku nak bawak korang menerawang ke alam magik! Istimewa dan unik. Korang pasti teruja melihatkan keajaiban permainan ini. Mudah je caranya. Jawab soalan yang aku bagi. Tapi, mesti la jawab dengan seikhlas budi hati sanubari. ecehh. Jawapan-jawapan ni juga bakal menceritakan siapa korang sebenarnya.


Hanya tiga minit diperlukan! Jangan berlengah. Ayuh mulakan sekarang.


Peraturan: Sediakan kertas dan pen. Pakai kapur ngan papan hitam pon boleh.keh keh. Kalau korang dikehendaki untuk tulis nama seseorang, pastikan mereka-mereka itu benar-benar wujud. Jangan pulak korang letak nama Puteri Ezora dari Planet Zadora tu. Yang tu Putera Amar yang punya. hahha.


AMARAN KERAS: Dilarang melihat jawapan terlebih dahulu.


Step 1: Tulis nombor 1 hingga 11 dalam satu kolum. (berturutan ke bawah)


Step 2: Kat sebelah nombor 1 ngan 2, tuliskan dua nombor yang korang suka. Nombor ape-ape pon boleh. Jangan nombor ekor sudah.


Step 3: Disebelah nombor 3 ngan 7, tuliskan nama individu berlainan jantina ngan korang. Jangan tulis yang sama jantina ngan korang. Tak memasal orang tuduh korang gay atau lesbo nanti. Gunakan gerak hati.
(1 nombor, 1 nama je)


Step 4: Kat sebelah nombor 4, 5 ngan 6 tuliskan nama sesapa je yang korang sayang. Tak kisah la nak letak kelaurga atau nama kawan-kawan korang.
(1 nombor, 1 nama jugak)


Step 5: Tuliskan empat tajuk lagu yang korang paling suka kat nombor 8, 9, 10 dan 11.
(1 nombor, 1 lagu)




Tiga minit dari sekarang!












































JAWAPAN
Nak tau kaitan nombor dan jawapan yang korang bagi tu? Ok, semak kat bawah


1. Bilangan individu yang akan korang bagitau untuk permainan magik ni. (Jawapan untuk nombor 2)


2. Nama individu kat nombor 3 tu adalah si dia yang korang cintakan sebenarnya. He he he


3. Nama individu yang kat nombor 7 tu adalah si dia yang korang tak bape nak suka tapi masih boleh dipertimbangkan. Ye tak?


4. Korang paling prihatin dan amik berat kat individu nombor 4.


5. Individu kat nombor 5 tu adalah mereka yang sebenarnya amat memahami korang.


6. Nama yang korang letak kat nombor 6 adalah pembawa tuah korang.


7. Tajuk lagu yang nombor 8 tu adalah sesuai untuk korang bagi kat individu nombor 3.


8. Tajuk lagu kat nombor 9 tu adalah untuk kat si dia bernombor 7.


9. Jawapan kat nombor 10 tu adalah lagu yang dok cerita pasal fikiran dan pandangan korang. Woooo! Berpandangan jauh la konon.


10. Lagu kat nombor 11 tu adalah lagu yang menceritakan pasal apa yang korang rasa tentang kehidupan yang fana ini..


Jadi macam mana? Terkejut tak? Kagum atau takut? Jangan bimbang la. Ia sekadar permainan dan secara kebetulan je. Jom kongsikan bersama-sama teman tersayang!

note::gerak hati adalah kurniaan paling berharga. bukan drama GERAK KHAS ye tuan-tuan


13 comments:

shila shahila said...

tibe tibe je tangan rajin nak try main benda ni. hihi ;)

amaraizat said...

shila::hehe. cubalah. make sure dapat jwpn yang tepat

Anonymous said...

sy silent reader blog awk!da try..da try..fuhh!gempak ar...btol kot..kuang..kuang..hehe

amaraizat said...

silent reader::hehe. tq. awk takde belog ke? boleh saya baca jugak

Anonymous said...

silent reader...blog xde,fb ade lah,haha..xreti blog2 nie..reti bace blog orng jek la..haha

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

it is really true...macam mane game ni bleh samer nganhidup kiter erk???

LaDy fEez said...

amar...cm btl je bnd ni...huhuhu tp btl ke nme no 3 tu org yg kt cinta??hurmmmm

Anonymous said...

hahah..betul seyh..
tapi nombor 7, nama abah aku lah,mcm mane bleh salah plak..haha

Anonymous said...

hahah..betul seyh..
tapi nombor 7, nama abah aku lah,mcm mane bleh salah plak..haha

amaraizat said...

shahidah::mungkin itu kebetulan je. jangan taksub sangat

amaraizat said...

lady::mungkin betul..itu mengikut kata hati kita. bukan kata hati orang lain

amaraizat said...

anonymous::haha. mungkin ade ralat kat situ kott

Anonymous said...

no 3= amar...nonsense ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...