01 September 2010

kuiz oh kuiz

ok..dont think to much..dont study hard cam nk amek paper Mathematic ataupun Calculus..just chill n think less much...



soalan 1 : pkul berapakah air pasang pagi akan surut?


soalan 2 : siapakah yang baik hati?

soalan 3 : apakah nama anak mak minah?

soalan 4 : kalau sakit, apa yg perlu dilakukan?

okehs...fikir btol2 sebelum menjawab.... skroll bwh untuk melihat jwapan



































JAWAPAN:

ala, mesti korang penah dengar lagu-lagu time korang budak hingusan dulu...lagu budak-budak old skul menyanyi untuk particular game....suma jawapannya ada di dalam lagu tersebut...klu tak caya..sila baca dengan teliti lirik lagu ini, dan nyanyi ikot intonasi yang bersesuaian. (suara x sedap pun xpa...paul moss x kutuk la sbb dia x pnh dgr lagu-lagu neh masa dia kecik dulu)


soalan 1 : air surut pukul 5 la...x caya ke? sila rujuk lagu neh

"AIR PASANG PAGI SURUT PUKUL LIMA, nyonya bangun pagi siram pokok bunga, pokok bunga melur tanam tepi batas, itik bertelur ayam menetas...bla bla bla...sila sambung sendiri"




soalan 2 : ala..kacang je neh...jawapannya,Cinderella..sebab....

"ola oli ku beri nama, saudara saudari, cikebum cikebum, malam malam minggu, siang siang hari, disco-disco, putih-putih melati, ali baba, merah merah delima, miaow miaow, SIAPA YANG BAIK HATI?,CINDERELLA...lama lama menjadi batu..."




soalan 3 : nama anak mak minah is SOTONG..ahahaha..sebab..

"Mak minah balik kampung, beranak dalam tong, keluar anak patung, NAMANYA SOTONG"




soalan 4 : straight to da song la

"injit-injit semut, SAPA SAKIT NAIK ATAS"




aku x tipu kan??

suma jawapan ada dlm lagu yang anda nyanyikan sebentar td. kepada sesiapa yang x penah dengar hatta x penah lgsung menyanyikan lagu-lagu rakyat(budak-budak to b precised) sebegini.... SIANNYA KORANG!! dh hilang satu ilmu yang x dpt di ajar di sekolah kebangsaan ataupun sekolah jenis kebangsaan apatah lagi international school yang mungkin hanya mengajar murid-muridnya menyanyikan lagu alicia keys sebab kononnya yang international ataopun lagu Mawi sebab dia WORLD.

x sangka eh semenjak kecil lagi kita dah di ajar tentang geografi iaitu pasang-surutnya air, rutin harian yg patut dibuat setiap hari bangun waktu pagi,cara untuk menamakan anak anda dan juga hari minggu kena wat apa (pegi disco tp bukan di siang hari kot...ahaha)...ish2 advanced rupanya lagu rakyat neh~



sapa nk dengar cmna lagu-lagu di atas dinyanyikan oleh aku, sila masuk ke web www.lagurakyatmalaysia.com





sumpah...tak dak...ahaha



note::rindu zaman budak-budak dulu


2 comments:

sean90wan said...

apa da ko ni...
wat lawak laak.
teringat zaman dak2..

amaraizat said...

hahaha
lagu2 tu buatkan aku tgelak sowang-sowang ni sean

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...