29 August 2010

cubaAda yang tanya, tak menyesal ke delete entry dulu-dulu. Ada yang hantar email tanya kenapa. Entahlah, mula-mula memang tak menyesal, sebab bagi aku life moves on. Takde guna nak toleh belakang.

Tapi rasa menyesal tu datang bila ada yang cakap "saya suka entry tu", which kadang aku sendiri tak ingat yang aku pernah tulis pasal tu. Rasa bangga pun ada gak bila ada pembaca yang email aku citer masalah peribadi. Ada yang email cakap jadi silent reader aku etc.

Aku menulis dulu-dulu saja suka-suka. Melempiaskan apa yang aku rasa. Daripada blog ini aku jumpa ramai kawan, dan kat sini juga aku hilang setengah kawan. *tsk tsk.

Kadang-kadang aku rasa macam hipokrit, bila selalu cuba (bukan lagu Faizal Tahir) nak kelihatan positif atas apa yang aku tulis. Ye, aku cuba, sehabis daya. Tapi ada kalanya aku tewas juga. Kadang-kadang apa yang aku cuba tu sangat menghampakan especially bila time aku rasa lost and betul betul in need of absolute guidance, aku taktau nak cari siapa. Loser gila rasanya.Fadzilah Kamsah yang selalu nampak ceria dan bagi nasihat tu pun tipulah kan kalau takde masalah.

Rasa hipokrit juga bila kadang kadang aku rasa tak layak nak cakap begini, nak nasihat orang camtu, nak "kelihatan" bagus, walhal diri sendiri pun serba kekurangan. A weak being, that's that!!


Jadi, sempena Ramadhan yang mulia ni, mari kawan-kawan kita sama-sama cuba memperbaiki mana yang mampu. Jangan harapkan kesempurnaan, sebab itu bukan fitrahnya kita sebagai manusia. Tapi sekurang-kurangnya kita mencuba.


note::Dan apa yang pasti, Tuhan tak pernah lupakan kita.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...