10 February 2011

jari saka jentayu



Semalam
Tepat jam 4.30 petang
Tiba-tiba kaki aku ni tergerak nak pegi klinik UMP.


Untuk apa?
Nak check mcm mana keadaan jari aku skang ni
Teruk ke tak kan.


Time besday aritu 
Jari aku ni ha tkepit pintu kete
Memula tak lah teruk sangat.


Bila dah dua minggu
Dah bengak, mengembang dan hitam
Dah macam jari saka jentayu aku tengok.


So, esok dalam pukul 9 pagi
Appointment aku ngan doktor
Nak operate jari.


Bunyik macam gempak kan?
Tapi tak la
Just buang kuku dan lapisan jari yang hitam ni.


Bebudak ni gi takutkan aku
Cakap doktor kerat pakai kapak la, parang la, chain saw la
Asbestos betul.


Moga-moga selamat la
Kalian, doakan aku ye.
Amin..


Sekian, terima kasih


note::lepas ni tak update blog entah bape lama la kan


10 comments:

Shafa said...

taklah. rasanya doktor kopek pakai spanar. hekhek... selamat kena operate! ;p

anne said...

ko macam buat sajak pun ada. yang penting. padan muka. thumbs up.

adek.ibu said...

alahhh nak sedapkan hati sendiri yg tgh ketakutan tu.just buang kuku n lapisan hitam konon.TAPIIIII dia punya sakit macam nak beranak taw.HAHA! anyway moga semuanye selamat ye EN AMAR.

dotdotsekian said...

nak buat dressing..please la bg tolong buat dressing tuh,,please awak!!! haha

nini syuffina jalil said...

semoga cepat sembuh :)

amaraizat said...

shafa::haha. awak salah. doktor kerat pakai pisau je!!!kehkeh

amaraizat said...

anne::hahha. kau lagi dulu mmg kejam kan

amaraizat said...

adek.ibu::akak mmg jahat kan? btw, i dah selamat! hahahahha

amaraizat said...

dotdot::meh la. meh la. meh la tlg dressing jari i ni

amaraizat said...

nini::thanx! alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...