03 February 2011

dia

Aku selalu panggil dia 'Budak Gemuk', bukan?

Tapi sebenarnya, dia tak gemuk pun. Sengaja aku panggil begitu, kononnya sebab nama itu, sekurangnya bagi aku, adalah sangat comel. Ini pula, adalah antara nama-nama dia yang lain.

- Dia yang garang,

- Dia yang suka bercakap tanpa henti,

- Dia yang suka gelak,

- Dia yang berpipi tembam,

- Dia yang comel,


- Dia yang pengadu,

- Dia yang tak suka kena marah,

- Dia yang kuat merajuk,

- Dia yang congek (cengeng),

- Dia yang tak pandai kembangkan hidung,

- Dia yang tak pandai tukau gamba kat pesbuk,

- Dia yang gemarkan Internet, blog,

- Dia yang suka riuh,

- Dia yang banyak merungut,

- Dia yang cerewet dan memilih pasal makan,

- Dia yang suka sangat makan ayam,

- Dia yang ada kaki kecik,

- Dia yang ade kawan-kawan yang happening,

- Dia suka corak polka dot,

- Dia yang selalu kena tipu,

- Dia yang ada tabiat pelik atas sebab yang orang lain tak terfikir,

- Dia yang selalu membawa teori pelik,

- Dia yang bersuara pelik,

- Dia yang suka bertutur bahasa pelik,

- Dia yang boleh jadi sangat matang dalam sesetengah perkara,

- Dia satu-satunya makhluk yg tak suke bergambar kot,

- Dia yang kelakar,

- Dia yang manja dengan abah,

- Dia anak cikgu,

- Dia yang kuat berfikir,

- Dia yang bercerita masalah, tapi tidak pernah meminta nasihat,

- Dia yang suka tangani masalah dengan sendiri,

- Dia yang tidak mahu menjadi orang penting bagi seseorang,

- Dia yang sangat sayangkan keluarga,

- Dia yang taat dan mendengar kata,

- Dia yang mempunyai prinsip,

- Dan dia juga cik Scha Al-yahya saya

Sejujurnya, awak baik. apa yang saya penah kutuk-kutuk awak selama ini adalah gurauan semata-mata. jgn amik ati ye.


note::gambar awak saya curik kat pesbuk. kehkeh

8 comments:

dotdotsekian said...

^_^

amaraizat said...

dotdotsekian:: heeee. ;))

cerita seorang teman said...

comel..hehe

Anonymous said...

`Dia yang ade kawan-kawan yang happening`
ya, saya memang kawan dye y happening
hahahaha~sueha

kayangan said...

ade certain tu yg x betoi....
yang plaing x betoi "Dia yang cerewet dan memilih pasal makan"..sesungguhnya dia adalah RAKSASA yang paling ganas bile jmpe mknan..x kesah ape pn mknan tuh...die telan ajer...
hahahahahahaha....
tuk makluman enche awal...sekadar berkongsi fakta yg sbnar...bkn auta...

amaraizat said...

cerita seorang teman::tengs ;))

amaraizat said...

sueha::hahha.betul tu. dan kuat membebel.kehkeh

amaraizat said...

arul::hahha. betul tu. badan comel, perut stoking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...