17 July 2011

selamat bergelar mahasiswa, rakan-rakan!Pertama sekali, guwa dengan rasa hepi dan bangganya mengucapkan tahniah dan syabas kepada rakan-rakan guwa baik yang berada di melaka atau di serata dunia yang berjaya menyambung pengajian ke universiti. 


Guwa berharap korang akan menggunakan peluang berharga untuk belajar di universiti ini dengan sebaik mungkin dan tidak menghampakan harapan ibu, harapan bapa dan harapan kawan korang yang baik ni. kehkeh


Selain itu, guwa juga nak korang menimba seberapa banyak ilmu semasa berada kat tempat korang belajar dengan sebaik mungkin. Ilmu dan pengalaman yang korang dapat nanti, mesti digunakan untuk manfaat kepada negara. Tak kiralah korang amik kejuruteraan ke, ukur bahan ke, perancangan bandar wilayah ke, cikgu bahasa inggeris ke, doktor bedah haiwan ke dan bisnes sekalipon. Takde guna jugak ilmu dan pengalaman yang dimiliki oleh kita kalau tak diguna ke arah yang betul. ingat tu.


Akhirnya, guwa berdoa korang (termasuk guwa jugak) akan terus cemerlang dalam kehidupan ditempat baru masing-masing. 


Selamat bergelar mahasiswa.


p/s: guwa tujukan entri ini khas untuk rakan sekelas guwa time diploma dulu yang berada dan yang bakal berada di


 UTHM, Batu Pahat
- wan
- zamri
- chip
- syahir
- salman
- akil
- dila
- ramisah
- farhana
- syukri
- azlan kk
- echard
- nuar
- jijah
- suhana
- zunah

UiTM, Shah Alam
- foe
- nazmi
- nadia
- asmak
- suzie

UTM, Semarak dan Skudai
- kak kiah
- ain

UTP, Tronoh
- lam'ah

Unimap, Perlis
- intan mastura

UUM, Sintok
- alini


p/s/s: tak semestinya dah ada degree tu dah berjaya ye kawan-kawan. dan tak semestinya tak buat degree tu gagal. sebab guwa sendiri bekerja dengan majikan yang ada sijil spm je. sekarang kalau nak dibandingkan gaji dia  rm 2000 SEHARI berbanding gaji seorang jurutera berdegree iaitu rm2000 SEBULAN. rezeki masing-masing ye kawan-kawan. yang tak dapat sambung belajar tu mungkin Tuhan dah tentukan yang jauh lebih baik untuk kita. ingat tu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...